MPŠ
MPŠ MP&Scaron MP&Scaron MP&Scaron Avtorji

Mednarodna
podiplomska šola
Jožefa Stefana

Jamova 39
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Tel: (01) 477 31 00
Faks: (01) 477 31 10
E-pošta: info@mps.si

Išči

Aktualne novice

15.12.2008
Za priznavanje izjemnih strateških naporov in dosežkov v uresničevanju na znanju utemeljene razvojne strategije je Mednarodna podiplomska šola Jožefa Stefana 27. novembra 2008 podelila prvi dve medalji Janeza Vajkarda Valvasorja za gospodarstvenike.

Medalji

Prvi medalji Janeza Vajkarda Valvasorja za gospodarstvenike.


Udelezenci

Udeleženci slavnostne podelitve na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana.


Predstavniki sole

Predstavniki šole in nagrajenca v družbi ministra.

Po uvodnem pozdravu dekana MPŠ, prof. dr. Roberta Blinca, je predsednik MPŠ, prof. dr. Vito Turk nagovoril vse udeležence, med katerimi so bili tudi minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, g. Gregor Golobič, državni sekretar dr. Jozsef Györkös, rektorica Univerze v Ljubljani, prof. dr. Andreja Kocjančič, rektor Univerze na Primorskem, prof. dr. Rado Bohinc, prorektor Univerze v Mariboru, prof. dr. Milan Marčič, podpredsednik SAZU, prof. dr. Matija Gogala, dekani ter predstavniki soustanoviteljev in industrijskih partnerjev. Podrobnejšo obrazložitev podelitve medalje Janeza Vajkarda Valvasorja prvima nagrajencema je podala prodekan MPŠ, prof. dr. Aleksandra Kornhauser Frazer.

Ivan Atelšek

Ivan Atelšek, prejemnik priznanja.


Franjo Bobinac

Mag. Franjo Bobinac, prejemnik priznanja.

Medalji Janeza Vajkarda Valvasorja, ki ju je nato slovesno podelil predsednik MPŠ, sta prejela g. Ivan Atelšek kot jubilejno priznanje ob njegovi osemdesetletnici za vizionarsko delo pri ustvarjanju razvojne strategije in inovacijske kulture, ter mag. Franjo Bobinac za razvoj in uvajanje sistemskega inoviranja v industriji, ki neposredno povezuje temeljno raziskovanje z razvojem inovacij in kadrov.

Nagrajencema iskreno čestitamo.