MPŠ
MPŠ MP&Scaron MP&Scaron MP&Scaron Avtorji

Mednarodna
podiplomska šola
Jožefa Stefana

Jamova 39
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Tel: (01) 477 31 00
Faks: (01) 477 31 10
E-pošta: info@mps.si

Išči

Aktualne novice

5.6.2012
Na Institutu »Jožef Stefan« je v petek 25. maja 2012 potekala 4. Študentska konferenca Mednarodne podiplomske šole Jožefa Stefana, kjer je svoje raziskovalno delo s posterji in članki v zborniku konference predstavilo 55 doktorskih in magistrskih študentov.
Na konferenci je potekala tudi okrogla miza s predstavniki podjetij na temo "Raziskovalne ideje za gospodarski razvoj" na kateri so predstavniki podjetij predstavili enega ali največ dva dolgoročna razvojna problema, raziskovalci pa so opozorili na možnosti njihovega reševanja. Vzpostavilo se je nekaj vzpodbudnih kontaktov, ki bodo služili kot osnova za nadaljnje sodelovanje.

Nagrado za najboljši prispevek konference je letos prejel Nikola Novak za prispevek z naslovom "Basic study of relaxors: Materials for high technological devices". Podeljene so bile tudi tri nagrade za najboljši prispevek na posamezni smeri študija. Na področju ekotehnologije je nagrado prejel Metod Kolar za prispevek z naslovom "Jedkanje PET filmov v poznem porazelektritvenem delu kisikove plazme", na področju informacijskih in komunikacijskih tehnologij je nagrado dobila Jasmina Smailović za prispevek z naslovom "Sentiment analysis on tweets in a financial domain", nagrada na področju nanoznanosti in nanotehnologij pa je šla v roke Urošu Pucu za prispevek z naslovom "Underwater electromagnetic remote sensing". Letos je bilo prvič podeljeno tudi posebno priznanje za najboljši prispevek iz industrije in sicer Jerneji Lazar in Sergeju Jamnikarju za prispevek z naslovom "Results of in-situ measurements, laboratory experiments on lignite samples and numerical modelling of coal pillar, performing under research projects CoGasOUT and GHG2E".

Zbornik vseh prispevkov v elektronski obliki je na voljo na spletni strani http://ipssc.mps.si.