MPŠ
MPŠ MP&Scaron MP&Scaron MP&Scaron Avtorji

Mednarodna
podiplomska šola
Jožefa Stefana

Jamova 39
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Tel: (01) 477 31 00
Faks: (01) 477 31 10
E-pošta: info@mps.si

Išči

Aktualne novice

9.10.2013
 

Spoštovane učiteljice, spoštovani učitelji, kolegice, kolegi!

Ob Svetovnem dnevu učiteljev vam iskreno čestitam, zavedajoč se, kako pomemben je vaš prispevek h kakovostnemu izobraževanju. Ravno v tem tednu sem se vrnil s srečanja ministrov za izobraževanje držav članic OECD, kjer sem bil vesel, ko so Slovenijo uvrščali v zelo ozek krog držav, ki jih odlikuje visoka kakovost izobraževalnega sistema. Za to ste zagotovo zaslužni predvsem učiteljice in učitelji.

Zavedam se, da so časi, v katerih živimo, tudi vam pogosto neprijazni, zato si po svojih močeh prizadevam za to, da bi položaj učiteljstva v družbi ostal čim trdnejši in da bi bili pripoznani kot nepogrešljivi del le-te, če v resnici želimo postati družba znanja.

Francoski matematik in fizik Blaise Pascal je zapisal: "Lepše je vedeti nekaj od vsega kot vse vedeti o eni stvari. Ta univerzalnost znanja je najlepša." V naši skupni želji, da bi to pripoznali tudi tisti, ki jih poučujete, vam želim, da prijetno preživite in izkoristite jutrišnji 5. oktober, ki je tokrat dela prost dan, in se vam iskreno zahvaljujem za ves trud, ki ga vlagate v to, da z znanjem bogatite vse, ki jih poučujete in posledično našo celotno družbo.

Dr. Jernej Pikalo
Minister