MPŠ
MPŠ MP&Scaron MP&Scaron MP&Scaron Avtorji

Mednarodna
podiplomska šola
Jožefa Stefana

Jamova 39
SI-1000 Ljubljana
Slovenija

Tel: (01) 477 31 00
Faks: (01) 477 31 10
E-pošta: info@mps.si

Išči

Aktualne novice

1.6.2015
V okviru projekta Norveškega finančnega mehanizma je bila financirana izmenjava študentke Marte Jagodic za prakso na Norveškem. 

Marta Jagodic, študentka doktorskega študija na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana, je preživela 3 mesece izmenjave na raziskovalnem oddelku Univerzitetne bolnišnice Stavanger v sodelovanjem z Arctic University of Norway, Tromso. S projektom je pridobila in izboljšala svoje znanje biostatistike na področju humanega biomonitoringa v povezavi z okolijskim onesnaženjem severnega in južnega pola. S projektom je pridobila znanje uporabe SPSS 20 programa, razširila znanje iskanja literature po znanstvenih bazah. Izpopolnila pa je tudi komunikativne sposobnosti, znanje tujega jezika. S to izkušnjo je razširila svoj krog poznanstev in pridobila samozavest ter izkušnjo življenja povsem na svojem.


Organizacija gostiteljica je z obiskom razširila znanje o Sloveniji in raziskavah, ki jih izvajamo. Organizacija pošiljateljica je pridobila znanje biostatistike in pridobila še boljše povezave v sodelovanju med njima dvema. Pridobili smo nova prijateljstva in možnost nadaljnjega sodelovanja.
Področje dela/učenja in biostatisitičnih analiz je obsegal raziskave in analize na področju humanega biomonitoringaprojektov AMAP (Arctic Monitoring and Assessment Programme) – kjer je poudarek na iskanju in primerjanju vplivov onesnaženja Zemeljskih polov na zdravje in kakovost življenja ljudi. Poleg tega pa tudi ob iskanju vzporednic severnega in južnega pola – ali onesnaženje južnega pola enako vpliva na ljudi kot onesnaženje severnega.